x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 8 motive ca să mănânci Goji, fructul-minune din Tibet care prelungeşte viaţa

8 motive ca să mănânci Goji, fructul-minune din Tibet care prelungeşte viaţa

04 Sep 2015   •   07:09
8 motive ca să mănânci Goji, fructul-minune din Tibet care prelungeşte viaţa
Sursa foto: Elena Elisseeva/Getty Images/Hemera

 Originare din China, fructele goji sunt fructe de pădure roşii, uscate, folosite de mult timp în medicina tradiţională chineză pentru prevenirea şi tratarea multor afecţiuni.

Goji sunt bogate în antioxidanţi, în special în carotenoide, cuam ar fi beta-caroten şi zeaxantina. Aceasta din urmă are rolul de a proteja retina ochiului prin absorbţia de lumină albastră. Aportul crescut de alimente care conţin zeaxantina poate reduce riscul de a dezvolta degenerescenţa musculară, principala cauză a diminuarii vederii şi a orbirii.

De-a lungul timpului s-a demonstrat că fructele goji au multiple efecte benefice, acestea contribuind la ameliorarea şi tratarea multor probleme de sănătate:

Vezi și 10 moduri în care vinul roşu îţi face bine! O spune ştiinţa!
Strugurii - izvor de sănătate

1. Menţine puterea sistemului imunitar - fructul goji conţine de 500 de ori mai multă vitamina C decât o portocală medie, ceea ce ajută corpul să funcţioneze mai eficient în lupta cu microbii şi bacteriile. Cercetătorii au descoperit că fructele de pădure goji conţin cel putin 20 de minerale esenţiale, printre care se numară fierul, cupru şi zincul. Fierul furnizează cantitatea adecvată de oxigen şi contribuie la formarea de celule roşii în sânge. Cuprul ajută la producerea de celule roşii, iar zincul este util pentru menţinerea rezistenţei celulelor roşii şi pentru funcţionarea optimă a sistemului imunitar. Un sistem imunitar puternic aduce un plus de sănătate şi prelungeşte viaţa.

2. Creşte longevitatatea şi previne îmbătrânirea -........................................


Citește mai departe pe ANTENA SATELOR

×