x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 9 motive ca să mănânci zmeură. Află ce efecte benefice are asupra sănătății!

9 motive ca să mănânci zmeură. Află ce efecte benefice are asupra sănătății!

de Tudor Cires    |    14 Mai 2014   •   23:38
9 motive ca să mănânci zmeură. Află ce efecte benefice are asupra sănătății!

Zmeura are proprietăţi anticancerigene şi antimicrobiene şi este o sursă importantă de vitamina C, magneziu, cupru şi calciu, conţinând 50% din doza zilnică de vitamina C, 4% din vitamina A şi fier şi 2% din doza zilnică de calciu.

O porţie de 250 de grame de zmeură are numai 120 de calorii, 27 grame de carbohidraţi, 17 grame de fibre, 13 grame de zaharuri, două grame de proteine, un gram de grăsimi, zero mg de colesterol şi zero mg de sodiu.

Acest fruct cu miros plăcut şi gust acrişor, cu o aromă inconfundabilă conţine un procent foarte mare de antioxidanţi, de 50 de ori mai mult decât căpşunile, de trei ori mai mult decât kiwi şi de zece ori mai mult decât roşiile.

Iată 9 motive pentru care e bine să mănânci zmerură:

1. Împotriva cancerului
Cercetătorii susţin că zmeura este indicată pentru oprirea dezvoltării celulelor canceroase şi a unor tumori la nivelul diverselor organe ale corpului, inclusiv colon. Studiile efectuate arată că persoanele care consumă frecvent zmeură au un risc mai scăzut de apariţie a cancerului decât persoanele care nu consumă aceste fructe. Mai mult, cei care au consumat în fiecare sezon zmeură şi au ajuns totuşi să se îmbolnăvească de cancer au şanse mult mai mari de supraveieţuire.

2. Indicată diabeticilor
Poate fi consumată în doze de 150-200 de grame zilnic de către persoanele cu diabet, deoarece conţine foarte puţine zaharuri, care nu duc la creşteri notabile ale glicemiei. Mai mult, curele lungi cu zmeură stabilizează glicemia şi stimulează pancreasul. Tratamentul cu zmeură este foarte eficient, mai ales pentru prevenirea complicaţiilor cardiovasculare ale diabetului.

3. Împotriva îmbătrânirii premature
Cercetările ştiinţifice arată că zmeura este extrem de bogată în substanţe cu efect antioxidant, fiind chiar cel mai puternic fruct în acest sens. Antioxidanţii din zmeură protejează organismul de radicalii liberi care duc la apariţia îmbătrânirii premature a ţesuturilor, degenerarea ADN-ului şi apariţia diverselor afecţiuni caracteristice vârstei a treia. Aşadar, pentru a-ţi menţine cât mai mult timp tinereţea, consumă în perioada verii cel puţin 150 de grame de zmeură pe zi.  

Citește articolul complet pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia zmeura