x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Medicamentele homeopatice ar putea fi SCOASE din farmaciile din SUA. De ce efecte secundare s-au plâns americanii

Medicamentele homeopatice ar putea fi SCOASE din farmaciile din SUA. De ce efecte secundare s-au plâns americanii

24 Apr 2015   •   22:19
Medicamentele homeopatice ar putea fi SCOASE din farmaciile din SUA. De ce efecte secundare s-au plâns americanii

Scepticii consideră homeopatia o stiinţă falsă, o glumă ale cărei medicamente nu ar trebui să fie prezente în farmacii.

În Statele Unite, medicamentele homeopatice nu sunt supuse reglementărilor FDA (Administraţia pentru Hrană şi Medicamente) si pot fi cumpărate fără reţetă din orice farmacie.

Criticii acestor remedii au cerut de mai multă vreme reglementarea medicamentelor homeopatice care, susţin aceştia, nu îşi au locul alături de medicamentele convenţionale. Cei care combat acest gen de tratament susţin că pastilele homeopatice conţin mai mult zahăr, valoarea lor medicală fiind cel puțin nulă.

Homeopatia, al cărei pionier a fost medicul german Samuel Hahnemann, in secolul al 18-lea, se bazează pe principiul că o boală poate fi tratată cu o substanţă foarte diluată a ceea ce a generat boala respectivă.

Autorităţile americane se confruntă, în ultima vreme, cu un lung şir de plângeri care reclamă efectele secundare asociate acestor medicamente. Peste 130 de persoane au depus plângeri în care raportau pierderea mirosului, în urma administrării a trei din medicamentele homeopatice recomandate pentru răceli.

Cercetări legate de eficienţa medicamentelor homeopatice s-au efectuat în Australia, Marea Britanie si SUA iar concluziile au fost că remediile homeopatice ajută în mult prea mică măsură.

Ceea ce eventual ajută este un tratament personalizat pentru fiecare pacient în parte şi numai pentru boli uşoare, cu toate că mai trebuie luat în calcul şi efectul placebo, a spus Luana Colloca, profesor la Universitatea din Maryland.

Mulți confundă medicamentele homeopatice cu suplimentele alimentare sau cu medicamentele convenţionale care conduc la confuzii şi eventuale intoxicaţii.

Reprezentanţii metodei homeopatice, pe de altă parte, apără industria si reglementările actuale.

Cei care consuma medicamente homeopatice sunt mai preocupaţi de sănătatea lor şi alocă mai mult timp să se informeze asupra variantelor de tratament pe care le au, susțin adepții acestei metode de tratament.

In România medicamentele homeopate trebuie sa aibă avizul Ministerului Sănătăţii iar comercializarea lor este reglementată de Agenţia Naţională a Medicamentului.

×