x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare News alert! BEREA te păzește de BOLILE DE INIMĂ. Află cum și câtă bere trebuie să bei în fiecare zi

News alert! BEREA te păzește de BOLILE DE INIMĂ. Află cum și câtă bere trebuie să bei în fiecare zi

29 Mar 2017   •   20:13
News alert! BEREA te păzește de BOLILE DE INIMĂ. Află cum și câtă bere trebuie să bei în fiecare zi

Dacă mai voiai încă un argument ca să-ți bei „berica” de fiecare zi, uite că cercetătorii în domeniul științelor medicale îți vin în ajutor.

Persoanele care consumă în mod moderat alcool, aproximativ o jumătate de litru de bere pe zi, au şanse mult mai reduse de a dezvolta boli cardiovasculare severe, comparativ cu persoanele care nu consumă alcool, demonstrează rezultatele unor studii recente.

Consumul moderat de alcool, până la 14 unități de alcool pe săptămână sau o sticlă și jumătate de vin sau patru litri de bere, este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare, transmite cotidianul britanic „The Independent”.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă moderat alcool sunt mai puţin expuse la aceste boli decât cele care nu beau deloc și cele care beau în mod excesiv, care riscă să sufere de șapte boli de inimă, inclusiv angină pectorală şi atac de cord, cauzate de tromboză, scrie beta.rs.

........................

Citește mai mult ca să afli cum și câtă bere trebuie să bei ca să nu te îmbolnăvești de inimă.

×