x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Remedii naturiste împotriva pietrelor la rinichi

Remedii naturiste împotriva pietrelor la rinichi

21 Sep 2015   •   14:28
Remedii naturiste împotriva pietrelor la rinichi

Cristalele de acid uric sunt formate din purine, compuși care se găsesc în carne, brânză maturată, vin și ciuperci. Consumul acestor alimente poate cauza gută și pietre la rinichi. Cristalele provoacă inflamații în apropierea țesuturilor și dureri acute, din cauza faptului că sunt ascuțite.

Potrivit www.healthyfoodhouse.com, următoarele remedii vegetale dizolvă cristalele de acid uric și reduc nivelul acidului uric din sânge.

Gheara diavolului
Gheara diavolului conține substanțe care pot reduce nivelul acidului uric din sânge. Este un remediu natural pentru simptomele comune ale artritrei și pentru gută. În cazul unei crize de gută, ar trebui să utilizați între 500 și 750 mg de gheara diavolului de trei ori pe zi.

Germeni alfalfa
Conform specialiștilor în medicină naturistă, acești germeni pot crește nivelul pH-ului în organism datorită proprietăților lor alcalinizante, prin urmare pot dizolva cristalele de acid uric, care în general se dizolvă numai în mediu alcalin.

Cireșe amare
Cireșele amare și sucul de cireșe sunt printre cele mai puternice remedii naturale utilizate în tratamentul gutei și al pietrelor la rinichi. Acestea reduc nivelul acidului uric și dizolvă cristalele aflate în încheieturi.
Cireșele conțin enzime care neutralizează acidul uric și sunt puternic alcalinizante. Pentru a preveni atacurile de gută se recomandă să consumați 100-200 grame de cireșe pe zi.

Suc proaspăt de lămâie
Lămâia are un conținut ridicat de vitamina C, care joacă un rol pozitiv în întărirea țesutului conjuctiv. Mai mult decât atât, acidul citric din aceste fructe are capacitatea de a dizolva cristalele de acid uric.
Sucul proapăt de lămâie favorizează secreția carbonatului de calciu, un compus care neutralizează excesul de acid din sânge.

Rădăcină de brusture
Această plantă a fost folosită de-a lungul timpului ca remediu alternativ împotriva diferitelor forme de artrită, incluzând aici crizele de gută. Brusturele conține compuși naturali care reduc procesul de inflamare, elimină toxinele din sânge și stimulează excreția renală.

Se recomandă să consumați între 20 și 30 de picături de tinctură de brusture dizolvată în 250 ml de apă, de trei sau patru ori pe zi, pentru câteva zile.
 

×