x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Sucul de sfeclă roșie, posibilă alternativă pentru cei care au hipertensiune arterială

Sucul de sfeclă roșie, posibilă alternativă pentru cei care au hipertensiune arterială

13 Oct 2016   •   11:25
Sucul de sfeclă roșie, posibilă alternativă pentru cei care au hipertensiune arterială

15 pacienţi cu probleme cardiovasculare s-au supus unui studiu şi au consumat câte un pahar cu 250 ml de suc de sfeclă roşie. Tensiunea lor arterială s-a redus iar câţiva dintre ei au ajuns să aibă tensiune normală, relatează BBC citând o revistă de specilaitate.

Cercetătorii spun că nitatul din sfeclă are efect vasodilatator. Mulţi dintre pacienţii care suferă de angină utilizează medicamente care conţin nitrat pentru a-şi uşura simptomele.

Cercetătorii de la Barts Health NHS Trust şi London Medical School, care au studiat efectele sucului de sfeclă asupra tensiunii arteriale de mai mulţi ani, au declarat că încă mai sunt necesare unele analize.

Un efect secundar al consumului de suc de sfeclă roşie este colorarea urinei în roz, lucru care nu trebuie să sperie pe nimeni.

Nitratul se găseşte natural în sol iar plantele sunt ajutate de acesta să crească.

Dr. Amrita Ahluwalia a declarat că "Speranţa noastră este ca utilizarea sfeclei roşii în alimentaţial cotidiană a pacineţilor cu probleme cardiovasculare să le uşureze viaţa".

Studiile trebuie continuare pentru a se stabili dacă legumele cu un conţinut ridicat de nitrat au efect şi pe terment lung pentru cei care suferă din cauza tensiunii arteriale crescute.

×
Subiecte în articol: hipertensiune arteriala suc de sfecla