x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Zmeura, fructul-minune care te scapă de o grămadă de probleme

Zmeura, fructul-minune care te scapă de o grămadă de probleme

07 Iun 2016   •   17:16
Zmeura, fructul-minune care te scapă de o grămadă de probleme

Zmeura este unul dintre cele mai sănătoase fructe, plină de compuşi nutriţionali unici şi vitamine. Originară din Europa, zmeura, pe numele său oficial Rubusidaeus, conţine o largă gamă de antioxidanţi, dintre care enumerăm antocianidine, flovonoli, tanini, resveratrol, acid ellagic şi acid galic, concentraţia de nutrienţi valoroşi per gram fiind cu adevărat uimitoare. Jumătate de cană de zmeură ţine la distanţă efectele negative ale radicalilor liberi, scrie ziarulring.ro.

Ce este important să ştii despre zmeură:
- Cercetări recente au scos la iveală potenţialul major al zmeurei de a fi un fruct benefic persoanelor care se confruntă cu diabet şi obezitate. Un compus anume din zmeură, o ketonă pe nume rhemosin, grăbeşte metabolismul şi arderea grăsimilor deoarece favorizează activitatea enzimatică.

- În plus, zmeura este o sursă excelentă de vitamina C: din 150gr obţinem 50% din necesarul zilnic. Printre calităţile care o recomandă ca fiind un superaliment menţionăm şi conţinutul ridicat de fibre şi vitamina K, având însă puţine calorii (64 kcal per 150gr)

- Studii recente au arătat că zmeura reduce riscul apariţiei cancerului de colon datorită conţinutul ridicat de fibre. Nu în ultimul rând, acest fruct este remediul ideal pentru Candida albicans

- Pe lângă faptul că numeroase vedete precum Madonna, Gwyneth Paltrow, Hilary Clinton sau Uma Thurman s-au declarat consumatoare înrăite de zmeură, acest fruct are proprietăţi magice în ceea ce priveşte aportul nutriţional adus organismului.
Micile fructe au, conform studiilor de specialitate, o activitate antioxidantă de 50 de ori mai mare decât căpşunile şi de 10 ori mai mare decât roşiile.

×
Subiecte în articol: zmeura fructe de padure vitamina c