x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum poti SLABI in timp ce dormi! 10 sfaturi pentru a accelera procesele metabolice din timpul somnului

Cum poti SLABI in timp ce dormi! 10 sfaturi pentru a accelera procesele metabolice din timpul somnului

23 Mar 2016   •   17:11
Cum poti SLABI in timp ce dormi! 10 sfaturi pentru a accelera procesele metabolice din timpul somnului

Tentativele de a slăbi se dovedesc experiențe cu adevărat frustrante pentru majoritatea oamenilor. Nu ar fi minunat dacă am slăbi peste noapte, eventual în timp ce dormim?

Evident, acesta este un scenariu ideal, totuși, există câteva trucuri cu ajutorul cărora putem să stimulăm procesul de ardere a grăsimilor, chiar și atunci când corpul se află în repaos, informează thescienceofeating.com.

 

Cunoașteți-vă metabolismul

Metabolismul reprezintă suma tuturor funcțiilor pe care corpul le îndeplinește și pentru care are nevoie de calorii (energie), precum gândirea, respirația, mișcarea. Metabolismul are un impact major asupra greutății pe care o aveți, în special o dată cu trecerea timpului. După 30 de ani, metabolismul încetinește cu aproximativ 5% la fiecare decadă. Mai exact, dacă ingerați 1.800 kcal pe zi și purtați mărimea 10 la 35 de ani, la 45 va trebui să achiziționați haine de mărimea 12, în condițiile în care mențineți acest aport caloric.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că înaintarea în vârsta duce la o pierdere a masei musculare.

 

Faceți antrenamente cu greutăți și antrenamente de rezistență

Pentru a avea un metabolism eficient, trebuie să faceți antrenamente de forță. Este un element esențial în dezvoltarea masei musculare, accelerarea metabolismului și creșterea densității osoase. Lucrând grupele musculare principale de două ori pe săptămână, reușiți să combateți procesul de îmbătrânire și să slăbiți mai rapid.

 

Dormiți suficient

Un somn odihnitor de 7-8 ore pe noapte vă va ajuta să slăbiți. 40% dintre americani nu dorm mai mult de 6 ore pe noapte, iar acesta este unul din principalii factori ai obezității. Un studiu realizat de profesorii de la Universitatea Columbia a arătat că cei care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte se îngrașă mai ușor, slăbesc mai greu și sunt mai predispuși să consume alimente nesănătoase.

 

Păstrați o temperatură scăzută în locuință

Anumiți oameni de știință au ajuns la concluzia că există o legătură între obezitate și temperatura din cameră, susținând că simplul act de a seta termostatul la cateva grade mai puțin decât v-ați obișnuit ar duce la o pierdere a kilogramelor fără efort. În aceste condiții, corpul ar trebuie să „lucreze” mai  mult pentru a-și menține temperatura obișnuită.

 

Serviți mese mici pe durata întregii zile

Mesele mici și dese reprezintă unul dintre principalele sfaturi pe care nutriționiștii și antrenorii de fitness le oferă clienților lor pentru a-și accelera metabolismul. Evident, alimentele consumate trebuie să fie sănătoase și bogate în nutrienți pentru ca această tehnică să funcționeze.

Pentru ca metabolismul să fie eficient chiar și atunci când dormim, trebuie să luăm mese sărace în calorii, dar dense din punctul de vedere al vitaminelor și mineralelor.

 

Introduceți în dietă cereale integrale

Cerealele integrale conțin nutrienți care accelerează procesul de slăbire, păstrând nivelul insulinei scăzut. În plus, aceste alimente reprezintă o sursă de carbohidrați complecși și fibre, care stimulează metabolismul. Printre cerealele integrale pe care ar trebui să le consumați cât mai des, putem enumera hrișca, orezul brun, quinoa, grâul germinat. Ovăzul reprezintă o alegere ideală pentru micul dejun.

 

Optați pentru leguminoase

Leguminoasele reprezintă o sursă de proteine vegetale, greu digerabile, care stimulează organismul să ardă mai multe calorii. Cele mai bune alegeri sunt fasolea boabe, lintea, năutul și mazărea.

 

Mâncați lactate

Și anumite produse lactate pot accelera metabolismul, datorită conținutului ridicat de calciu. Pentru a stimula arderea grăsimilor, specialișii ne recomandă să consumăm între 1200 și 1300 mg de calciu în fiecare zi. Laptele nu este totuși cel mai indicat; dacă vreți să slăbiți, trebuie să optați pentru iaurt grecesc, chefir și brânzeturi slabe și să consumați trei porții de lactate pe zi.

 

Folosiți condimente

Metabolismul poate fi accelerat de mâncărurile condimentate. Puteți adăuga ardei iute proaspăt în salate, piper în supă sau în orezul cu legume și chilli în preparatele mexicane.

 

Consumați ceai verde

Persoanele care consumă ceai verde au arderile mai intense decât cele care consumă cafea, arată o cercetare realizată în Elveția. Potrivit oamenilor de știință, flavonoizii din ceai au acest efect asupra metabolismului. Ceaiul verde are proprietăți termogenice și este bogat în antioxidanți.

 

Mâncați mai multe citrice

Citricele conțin  vitamina C și fibre care accelerează procesul de ardere a grăsimilor. Vitamina C are un impact major asupra capacității corpului de a elimina celulele adipoase. Consumați la micul dejun fructe precum portocalele, grapefruit-ul, mandarine, clementine și papaya.

×