x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 8 beneficii surprinzătoare ale scorțișoarei. Te salvează de atac de cord și luptă cu kilogramele și bătrânețea

8 beneficii surprinzătoare ale scorțișoarei. Te salvează de atac de cord și luptă cu kilogramele și bătrânețea

13 Oct 2015   •   09:40
8 beneficii surprinzătoare ale scorțișoarei. Te salvează de atac de cord și luptă cu kilogramele și bătrânețea

Acest condiment cu aroma fină și pătrunzătoare, care ne încântă simțurile și care dau aromă prăjiturilor, provine din ramuri de copac sălbatic, originare din Caraibe, America de Sud și Asia de Sud-Est.

Când îi simțim mireasma, gândul ne duce la sărbători petrecute cu cei dragi, prăjituri și ceai fierbinte. Scorțișoara, căci despre ea este vorba, are o multitudine de utilizări și beneficii, atât în bucătărie, cât și în medicina tradițională, având un rol important în menținerea sănătății noastre. Este unul din alimentele cele mai bogate în antioxidanți, reușind să ne mențină tinerețea și să combată stresul.

Citește și Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

Iată cum putem folosi scorțișoara în beneficiul sănătății noastre:

1. Este eficientă în tratarea diabetului

Recent s-a descoperit că scorțișoara conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2. Ea echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joaca un rol important în prevenirea diabetului. Un consum de aproximativ 6 grame de scorțișoară pe zi “reduce glucoza serică, trigliceridele, colesterolul LDL (colesterolul rău) și colesterolul total în cazul persoanelor care suferă de diabet de tipul 2″, potrivit autorilor studiului.

2. Stimulează memoria 
.............................................................

Citește mai mult pe ANTENA SATELOR

×