x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alimentul de pe masa de Paște care face minuni pentru siluetă și sănătate

Alimentul de pe masa de Paște care face minuni pentru siluetă și sănătate

08 Apr 2018   •   20:50
Alimentul de pe masa de Paște care face minuni pentru siluetă și sănătate
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Articolele despre mesele de sărbători, în general, se referă la excese, calorii cu tona, îndopat până la refuz, eventual ajuns la spital cu indigestii și alte probleme metabolice.

Ca să mai înveselim totuși atmosfera, fiindcă sărbătorile trebuie să fie prilej de bucurie nu de griji și sentimente de vinovăție, vă spun că unul dintre alimentele care se află în mod tradițional pe masa de Paște este o adevărată minune a naturii, inclus în rândul plantelor medicinale, având multiple beneficii pentru sănătate și care nici nu îngrașă, ca să ne ocupăm și de partea estetică a problemei. :))

 

Și, ca să nu mai prelungesc suspansul, este vorba despre ceapă verde. Merge excelent cu drobul, ouăle roșii, la friptură, în salată, cu brânză sau caș. Posibilitățile sunt extrem de variate.

Iată și de ce spun despre ea că este o adevărată minune a naturii, fără să exagerez prea tare. 

1. Detoxifiază

Profesorul Mencinicopschi spune despre ceapă că este unul dintre cei mai puternici și eficienți detoxifianți. Are proprietăți antivirale antibacteriene, conține multe fibre și vitamina C.

2. Bună pentru cei alergici

Conține o cantitate însemnată de quercetină, un antioxidant foarte eficient, chiar mai puternic decât vitamina E. Multe studii arată că acest compus are efecte majore antiinflamatorii și ajută la reducerea histaminei și a altor surse de alergii și inflamații.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: ceapa verde