x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum îţi dai seama dacă eşti o fiinţă SPECIALĂ: 12 simţuri de care să ţii cont

Cum îţi dai seama dacă eşti o fiinţă SPECIALĂ: 12 simţuri de care să ţii cont

14 Feb 2016   •   10:09
Cum îţi dai seama dacă eşti o fiinţă SPECIALĂ: 12 simţuri de care să ţii cont
Cu toţii ştim că fiinţele umane au 5 simţuri prin care se deosebesc de celelalte vietăţi. Este vorba de simţul olfactiv, auditiv, gustativ, tactiv şi vizual, dar potrivit specialiştilor, dacă eşti o fiinţă SPECIALĂ, cel mai probabil deţii una dintre cele 12 simţuri de mai jos.
Simţul timpului – este cunoaşterea pe care o ai despre cât de mult timp va presupune o anumită activitate. Este, de asemenea, o abilitate să faci timpul să pară mai lent în timpul perioadelor de suferinţă.
 
Magnetorecepţie – o regăsim preponderent la păsările zburătoare, dar fără doar şi poate este deţinută şi de anumite fiinţe umane. Câmpurile magnetice sunt subtile, dar posibile.
 
Propriocepţie – este sensul care îţi permite să identifici şi să simţi corpul fără ca să fii nevoit să te uiţi direct la el. Dacă te întreabă cineva unde sunt picioarele tale şi le poţi găsi fără să te uiţi la ele, aceasta este propriocepţia.
 
Simţuri pentru mâncarea nesănătoasă – este un simţ care funcţionează la pachet cu mirosul. Acesta ne oferă capacitatea de a mirosi care tip de mâncare nu este sănătoasă pentru noi.
 
Echilibropercepţia – este ceea ce mai numim noi simţul echilibrului. Acesta ne permite să ne menţinem aceeaşi poziţie pentru o perioadă mai lungă de timp sau pentru o perioadă prestabilită.
 
Află care sunt celelalte 7 simţuri pe care ai putea să le posezi. 

×