x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Lapsusul – un motiv de îngrijorare?

Lapsusul – un motiv de îngrijorare?

27 Noi 2015   •   08:39
Lapsusul – un motiv de îngrijorare?

Tratamentele naturiste și o alimentație sănătoasă cauționează prevenirea unor episoade stânjentoare, cum ar fi lapsusul (imposibilitatea de a ne aminti pe moment ceva). Medicamentele nu au ce căuta în astfel de cazuri, tratamentele naturiste - da!

Fiecare dintre noi am avut, la un moment dat, senzația că anumite informații, termeni sau noțiuni uzuale ne-au dispărut din creier, fiind puși în incapacitatea de a le găsi în memorie și de a le reda.

Ne stoarcem mintea, căutăm indicii care ne-ar putea scoate din încurcătură, însă informația refuză să ne vină în minte, aducându-ne în pragul îngrijorării. În mod paradoxal, însăși îngrijorarea poate declanșa lapsusurile.

Și totuși, atunci când un lapsus ne pune memoria la grea încercare, trebuie să admitem că sunt momente când „computerul“ nostru de bord dă semne de oboseală.

Te-ar mai putea interesa si:
Cum se tratează mătreața
Cum să-ți prepari singur un antibiotic natural
Atenție, FUMĂTORI: Aceste 6 alimente elimină NICOTINA din organism! 

Specialiștii în domeniu ne liniștesc, susținând că lapsusul nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare.

Din punct de vedere medical, lapsusul este o tulburare temporară a memoriei, manifestată prin incapacitatea acesteia de a reda o informație la un moment dat. Nu este vorba de o informație care a disparut din creier, ci de dificultatea de a o „gasi“ între atâtea altele. Această inabilitate temporară de a ne aminti anumite detalii, poate dura doar câteva clipe sau minute întregi.

Care sunt cauzele care provoacă apariția eoisoadelor de „lapsus” și cum pot fi prevenite?
..........................
Citește continuarea pe ANTENA SATELOR. 

×