x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Porți lentile de contact și ai ochii uscați? Iată ce trebuie să faci

Porți lentile de contact și ai ochii uscați? Iată ce trebuie să faci

de Magda Bucur    |    23 Feb 2017   •   19:40
Porți lentile de contact și ai ochii uscați? Iată ce trebuie să faci
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media

Sindromul ochilor uscați afectează milioane de persoane din toată lumea. Această afecțiune poate deveni extrem de inconfortabilă pentru persoanele care poartă lentile de contact. Printre simptome se numără durerea și disconfortul la nivelul ochilor, senzația de arsură, înțepături, roșeață sau chiar vedere neclară. Mulți dintre cei care suferă de această afecțiune au interzis de la medicul oftalmolog la purtarea lentilelor de contact. Totuși există câteva trucuri pe care le poți face dacă suferi de sindromul ochilor uscați și nu vrei să treci la ochelari.

1.Încearcă lentilele moi. Acestea sunt făcute din materiale moi care rețin apa și permit oxigenului să treacă prin lentilă, astfel că ochii respiră și sunt mai puțin uscați.

2. Atenție la conținutul de apă al lentilelor. Lentilele mai umede accentuează uscăciunea ochilor, pentru că absorb mai multă apă de la nivelul ochilor. Persoanele care au ochii uscați ar trebui să folosească lentile cu o umiditate mai mică.

3. Ia suplimente cu omega 3. Este dovedit științific faptul că suplimentele cu omega 3 și omega 6 ameliorează simptomele sindromului ochilor uscați. Acești acizi grași susțin producția de lacrimi, astfel că ochii sunt mai umezi, chiar dacă porți lentile de contact.

4. Folosește lacrimi artificiale. Acestea pot fi cumpărate de la farmacie fără rețetă și contribuie la lubrifierea ochilor. Le poți folosi de mai multe ori, pe parcursul unei zile, de obicei înainte de a pune lentilele de contact.

5. Evită factorii care cauzează sindrumul ochilor uscați: aerul contiționat, căldura puternică, multe ore petrecute în fața unui ecran etc.

 

 

×