x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Sezonul rece. Ce ar trebui să includem în dietă pentru a suporta temperaturile scăzute?

Sezonul rece. Ce ar trebui să includem în dietă pentru a suporta temperaturile scăzute?

28 Oct 2015   •   11:08
Sezonul rece. Ce ar trebui să includem în dietă pentru a suporta temperaturile scăzute?

Pentru a suporta mai ușor schimbarea bruscă de vreme și a face față temperaturilor scăzute trebuie să acordăm atenție alimentației. Potrivit abc.es, pentru a trece mai ușor peste anotimpul rece ar trebui să consumăm:

1. Supe și tocane
Toamna și iarna felurile de mâncare calde sunt cele mai recomandate. Pe de-o parte pentru că încălzesc corpul și, pe de altă parte, pentru că hidratează imediat. În plus, în majoritatea preparatelor de acest fel ingredientul principal sunt legumele, care datorită amidonului, sunt o sursă importantă de energie. În plus, unele din aceste vegetale, de exemplu ceapa, sunt considerate remedii naturale pentru gripe și răceli.

2. Condimentele
Condimentele favorizează circulația sanguină, care este în strânsă legătură cu reglarea temperaturii corpului. Așadar, consumul de piper, cuișoare, scorțișoară sau șofran, printre altele, mărește temperatura corporală. Usturoiul, spre exemplu, stimulează producția de anticorpi. Un alt beneficiu al acestor condimente este că oferă savoare preparatelor preferate și astfel veți utiliza mai puțină sare.

3. Infuzii
Asemenea condimentelor, infuziile sau ceaiul vă ajută să mențineți ridicată temperatura corpului. În plus, multe din aceste băuturi conțin substanțe care potențează funcționarea sistemului imunitar. Spre exemplu, ceaiul verde, bogat în vitamina C, se comportă asemenea unui antigripal natural.

4. Fructe și verdețuri
Fructele și verdețurile trebuie incluse în mod obligatoriu în dietă în fiecare anotimp, dar iarna, consumul acestora ajută la întărirea și protejarea sistemului imunitar. Vegetalele vă vor ajuta să vă mențineți sănătatea pe durata întregului iarna, trebuie doar să faceți alegerile potrivite fiecărui sezon.

5. Lactate
Consumul de lactate asigură menținerea unui nivel optim de vitamina B și vitamină D. Vitamina B are legătură cu producerea de energiei, secretarea hormonilor și dezvoltarea celulară, iar o carență de acest tip ar putea cauza anemie. Vitamina D, pe de altă parte, echilibrează nivelul calciului din corp. Experții recomandă și consumul de lapte de migdale, bogat în calorii, este sursă de energie și reglează temperatura corporală. 

×