x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ți-e frică de insecte sau de zbor? Te poți trata prin hipnoză

Ți-e frică de insecte sau de zbor? Te poți trata prin hipnoză

31 Mai 2016   •   15:56
Ți-e frică de insecte sau de zbor? Te poți trata prin hipnoză
Sursa foto: Ingram Publishing/Getty Images/Ingram Publishing

Fobiile sunt acele frici obsedante, uneori iraționale, care ne marchează viețile și pot provoca adevărate atacuri de panică. Pot fi cauzate de o multitudine de factori, dar, cel mai adesea, oamenii se confruntă cu frica de insecte, de șerpi, de înălțime, de zbor, de spații închise (claustrofobie) sau de aglomerație (agorafobie). Aceste frici apar la un moment dat în viață, într-un anumit moment care ne marchează, și pot rămâne cu noi până la bătrânețe. O posibilă metodă de tratament este hipnoza.

Regresia hipnotică îl poate ajuta pe pacient să meargă înapoi în trecutul său, să identifice momentul în care s-a instalat fobia în subconștient și să înlăture cauza ei. Potrivit specialiștilor de la Asociația Română de Hipnoză, una dintre cele mai eficiente metode se numește Linia Timpului și, folosită corect, poate elibera pe oricine de fobie în doar câteva minute.

Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, spune că sunt suficiente 10 minute pentru ca o fobie să fie înlăturată cu ajutorul acestei metode. Cel mai simplu este să te adresezi unui expert în hipnoză, dar poate fi aplicată și de persoana care dorește să scape de fobie. Pașii sunt relativ simpli, dar este nevoie de concentrare. În primul rând, trebuie să vizualizezi linia timpului, să îți imaginezi unde se află trecutul și unde este viitorul. După aceea, încearcă să îți imaginezi că te ridici deasupra acestei linii și plutește spre trecut, încercând să identifici momentul când a apărut frica. Încearcă să îți aduci aminte de momentul respectiv: unde și cu cine erai, cu ce erai îmbrăcat, apoi încearcă să identifici cauza care a dus la instalarea fricii. Dacă ai reușit, mai ai un singur lucru de făcut: privește întreaga situație din altă perspectivă. Când revii în prezent, fobia ar trebui să dispară, potrivit specialistului.

×
Subiecte în articol: hipnoza