x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ploi în mai, temperaturi normale în iunie, caniculă în iulie. PROGNOZA METEO pentru următoarele trei luni

Ploi în mai, temperaturi normale în iunie, caniculă în iulie. PROGNOZA METEO pentru următoarele trei luni

25 Apr 2013   •   14:18
Ploi în mai, temperaturi normale în iunie, caniculă în iulie. PROGNOZA METEO pentru următoarele trei luni
Sursa foto: Andreea Aron/Intact Images

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni. Potrivit estimărilor meteorologiloe, luna mai va fi una ploioasă, în timp ce primele două luni de vară vor fi caracterizate de precipitaţii reduse şi de caniculă şi secetă.

Luna mai va fi mai ploioasă decât în mod normal, excepţie urmând să facă Muntenia şi Dobrogea, unde cantităţile de apă se vor încadra în valoarea de 76 l/mp.

Iunie va fi o lună normală din punctul de vedere al regimului termic, cu temperaturi ce pot urma şi până la 30 de grade pe parcursul după-amiezilor. Din perspectiva precipitaţiilor, meteorologii se aşteaptă la ploi mai puţine şi de scurtă durată.

Luna iulie va fi secetoasă, cu precipitaţii foarte puţine, în toate regiunile ţării. Totodată, temperaturile din acest interval vor depăşi valoriile din ultimii ani, astfel urmând să fie mai cald ca de obicei în zona din sud-est, sud şi vest ale ţării.



×