Jurnalul.ro Timp liber Culinar 10 alimente de lux. Care sunt cele mai scumpe delicatese din lume

10 alimente de lux. Care sunt cele mai scumpe delicatese din lume

de Redacția Jurnalul    |   

Delicatesele se vând la prețuri exorbitante iar motivele se regăsesc în faptul că sunt rare, fac parte din tradițiile unor popoare, cererea mare din parte oamenilor cu bani sau complexitatea procesului de producție.

Iată care sunt unele dintre cele mai scumpe alimente din lume, potrivit Elite Readers:

10. Șunca uscată iberică

Acest aliment este cunoscut și sub numele de Jamon Iberico și este cea mai scumpă șuncă din întreaga lume. Șunca uscată iberică este produsă în Spania, iar pentru un singur kilogram oamenii plătesc suma de 392 de dolari.

Citește și: Ce aliment nu lipsește din meniul Regelui Charles al III-lea. Monarhul respectă această dietă în urma problemelor de sănătate

9. Friptura japoneză Wagyu

Delicatesa japoneză este una dintre cele mai savuroase gustări de pe planetă. Gătită cu o aromă demențială ofertă de un unt specific face ca friptura să se vândă cu suma de 450 de dolari pe kilogram.

8. Brânza Moose

Originară din Suedia, brânza din lapte de elan pregătită în ferma Mose House, este considerată cea mai scumpă brânză pentru că un singur kilogram se vinde cu 1 074 de dolari.

7. Pui Ayam Cemani

Găsit doar în Indonezia pentru că guvernul țării nu dorește să riște exportarea produsului din cauza gripei aviare, puiul Ayam Cemani se vinde cu suma de 200 de dolari pe kilogram.

6. Șofran

Sofranul este un condiment care se culege doar cu mână într-o anumită perioadă din an. Acesta este considerat a fi cel mai scump ingredient alimentar, un singur kilogram ajungând să se vândă cu un preț între 100 și 400 de dolari, mai ales că acesta este echivalent cu 300 000 de flori.

5. Trufe albe

În Europa, trufele albe se vând cu suma de 2 100 de dolari per kilogram, fiind luate în calcul condițiile necesare pentru cultivarea acestora.

4. Supa de cuib de pasăre

Extrem de cunoscută în bucătăria chinezească, această supă are un preț de 3 000 de dolari per kilogram, acest lucru datorându-se faptului că peste 90% din supă conține salivă de pasăre.

3. Cafeaua Kopi Luwak

Populară în Indonezia, Filipine și în sudul Indiei, cafeaua Kopi Luwak este cea mai scumpă cafea din lume care se vinde cu suma de 1 200 de dolari per kilogram. Cafeaua se obține din boabele care au fost ingerate de un animal și care au fost eliminate prin ecremente.

2. Ciuperci Matsutake

Ciurpercile sunt considerate printre cele mai rare delicatese ale lumii, prețul unui singur kilogram ajungând la suma minimă de 600 de dolari.

1. Caviar Albino

Cel mai scump aliment din lume, potrivit sursei citate anterior, costă 9 100 de dolari per kilogram și este din icre de sturion, pește care se găsește mai ales în Marea Caspică, notează a1.ro.

Subiecte în articol: alimente alimente scumpe delicatese
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri