Jurnalul.ro Ştiri Externe 2.700 de zboruri anulate în SUA din cauza vremii

2.700 de zboruri anulate în SUA din cauza vremii

de Redacția Jurnalul    |   

Companiile aeriene americane au anulat peste 2.700 de zboruri joi și vineri, perturbând călătoriile de sărbători pentru mii de persoane, în contextul în care o puternică furtună rece a lovit Statele Unite, scrie Reuters.

Vremea extremă a coincis cu începutul sezonului de călătorii de sărbători care ar putea fi unul dintre cele mai aglomerate de până acum.

Administrația Federală a Aviației a declarat joi că furtuna a adus condiții de viscol în Midwest, fiind așteptate perturbări majore ale călătoriilor în Chicago, Detroit și Minneapolis-St. Paul.

Peste 1.830 de zboruri fuseseră anulate joi, iar alte 900 de zboruri pentru vineri au fost anulate, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor FlightAware.

Până în prezent, 23% din zborurile cu plecare de pe Aeroportul Internațional O'Hare din Chicago și 37% din zborurile de pe Chicago Midway au fost anulate joi.

Perioada de vacanță de anul trecut a fost marcată de o epidemie de COVID-19 în rândul personalului care a obligat companiile aeriene să anuleze mii de zboruri.

American Airlines a declarat miercuri că monitorizează în continuare furtuna, care va afecta aeroporturile din Midwest, nord-est și coasta de est în această săptămână, și că a anulat 100 de zboruri până la ora 13.00 ET (15.00 GMT). Southwest Airlines anulase 725 de zboruri.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: zboruri anulate sua viscol
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri