Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 alimente care PROVOACĂ APARIȚIA ACNEEI. De ce trebuie SĂ TE FEREȘTI!

5 alimente care PROVOACĂ APARIȚIA ACNEEI. De ce trebuie SĂ TE FEREȘTI!

Dieta joacă un rol important în sănătatea noastră și uneori acneea și problemele noastre de piele se agravează după o masă bogată și cu un meniu... nepotrivit. Un studiu francez dovedește înțelepciunea populară.

Pentru a evita apariția neplăcutelor și dureroaselor „coșuri” specifice acneei precum și a altor probleme ale pielii, trebuie să fii foarte atent la alegerea alimentelor care îți alcătuiesc dieta. Anumite mâncăruri favorizează într-adevăr apariția acneei la vârsta adultă, o dovedește un studiu realizat de Nutrinet-Sante. 

Pentru a determina legătura dintre acnee și alimente, cercetătorii din sondajul Nutrinet-Santé au cerut la aproape 25.000 de adulți francezi să specifice ce au mâncat timp de 24 de ore, în trei ocazii. Acest raport triplu zilnic a fost reînnoit 6 luni mai târziu.

Acneea și dieta occidentală

Oamenii de știință au comparat răspunsurile participanților care aveau acnee, la vârsta adultă, și a celor care aveau pielea curată. Ei au evidențiat diferențe importante în obiceiurile lor alimentare. Persoanele care au multe coșuri, au o dietă cu încărcare glicemică ridicată.
În articolul publicat în revista științifică „JAMA Dermatologie” din 10 iunie 2020, dr. Laetitia Penso, de la Universitatea Paris 13,

...............................................

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri