Jurnalul.ro Timp liber Relatii 5 semne timpurii că partenerul tău este interesat cu adevărat de tine

5 semne timpurii că partenerul tău este interesat cu adevărat de tine

de Anastasia Paul    |   

„De unde știu dacă el este  interesat de mine, așa cum sunt eu” este întrebarea pe care și-o pun adesea femeile la începutul unei relații.  Această întrebare este considerată „Cubul Rubik” al întâlnirilor. Nu există răspunsuri concrete, dar psihologia oferă câteva semne revelatoare care ți-ar putea ușura anxietățile de la prima întâlnire.

Iată 5 semne că partenerul tău este interesat cu adevărat de tine:

1. Entuziasm
Dacă există o anticipare reciprocă în jurul primei întâlniri, acesta este un semn grozav că este interesat și pregătit. Dacă spune ceva de genul „Am vrut să te văd de când am vorbit prima dată”, poate fi un semn clar că vrea mai mult.

Cercetările Asociației Americane de Psihologie (APA) privind inițierea și dezvoltarea relațiilor arată că entuziasmul nesolicitat arată un interes real. În schimb, dacă ai parte  de o primire călduță după ce ai vorbit cu această persoană timp de mai multe săptămâni prin mesaje, este posibil ca nivelul său de interes să nu fie același cu al tău.

Poate fi obișnuit ca bărbații să facă pe durii și să nu se arate prea entuziasmați, așa că nu judeca totul după acest semn.

2. Știe că e târziu, dar nu vrea să pleci
Dacă la prima întâlnire, timpul se prelungește cy relativă ușurință, acesta este un semn bun că este interesat de tine, așa cum este susținut de cercetările efectuate de Harvard Medical School. Dacă, în timpul conversației din noapte, el spune: „Știu că devine târziu, dar nu vreau să pleci”, spune că vrea să te vadă mai mult. 

Dacă sentimentul este reciproc, arangajați o altă întâlnire. Dacă refuzi să înțelegi declarația, este posibil să nu o mai aducă în discuție și șansa de a vă conecta va fi pierdută.

3. Este curios de preferințele tale
Dacă pune întrebări despre tine pentru a afla care sunt plăcerile și antipatiile tale, acesta este și un indicator că este interesat.

Dacă întreabă: „Ce fel de muzică sau filme îți plac?”, el pregătește scena pentru a prelungi întâlnirea sau pentru a stabili o altă dată. Răspunde sincer la aceste întrebări. Dacă răspunzi la aceste întrebări în funcție de ceea ce crezi că ar putea să-i placă lui, ai putea să te trezești ascultând muzică sau vizionând un film care s-ar putea să nu te atragă deloc.

4. Nu se grăbește
Cum se termină întâlnirea poate fi, de asemenea, un semn că este interesat. Dacă niciunul dintre voi nu vrea să încheie întâlnirea, sunt șanse să fie interesat să te revadă. Dacă el spune: „Ești sigură că trebuie să pleci?”, acesta este indiciul că vrea să prelungească seara.

Dacă este posibil, mai stați puțin. Acest lucru îl va face să știe că nu vrei ca noaptea să se încheie. Este un impuls subtil pentru ego-ul său, iar bărbaților le place asta, așa cum a fost explorat într-un studiu de la Universitatea din Northern Colorado despre stima de sine și percepția relațiilor. Dacă în orice moment al serii te simți grăbit, aceasta spune nonverbal că nu este foarte interesat și vrea ca întâlnirea să se încheie.

5. Te contactează a doua zi
Acest ultim semn poate fi indicația că el este interesat de tine. Se poate numi „Urmărirea”. Dacă te contactează a doua zi și reiterează cât de mult i-a plăcut întâlnirea, atunci este bine.
Dacă primești un telefon și el spune: „M-am gândit constant la tine de când ne-am spus noapte bună”, felicitări! Nu numai că ai supraviețuit primei întâlniri, dar vrea mai mult. Aceste semne nu sunt sigure, dar indică că este interesat de tine, potrivit yourtango.com.

Subiecte în articol: relaţii partener implicare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri