Jurnalul.ro Ştiri Externe A apărut prima imagine din timpul atacului în care 3 militari români au fost răniți

A apărut prima imagine din timpul atacului în care 3 militari români au fost răniți

Imaginea a fost publicată de presa locală din Afganistan. În fotografie se poate vedea norul de fum care a rezultat în urma atacului sinucigaș.

Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au fost răniţi vineri în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, informează MApN. 

"Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt în stare stabilă, al treilea fiind grav rănit", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES. 

Numele militarilor vor fi făcute publice după ce vor fi anunţate familiile lor, precizează MApN. 

Potrivit sursei citate, militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat în blindatul lor. 

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este informată permanent despre starea răniţilor, mai precizează sursa citată. 

Conform Ministerului Apărării, militarii focşăneni au fost introduşi în teatrul de operaţii din Afganistan în luna august. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri