Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Sovu, românul condamnat la 11 ani de închisoare în Marea Britanie

Alexandru Sovu, românul condamnat la 11 ani de închisoare în Marea Britanie

Un român, care a făcut un judecător să îi fie frică să mai folosească un bancomat, a fost condamnat la 11 ani de închisoare, scrie Dailymail.

Alexandru Sovu, în vârstă de 39 de ani, proiecta skimmere, care pot fi amplasate în ATM-uri şi staţii de benzină, şi pe care le vindea infractorilor din New York, Jamaica, Cambodgia, Vietnam, Thailanda, Ghana şi Filipine, într-o înşelătorie de trei milioane de lire.

Skimmerele captau date de pe cardurile bancare, după ce erau plasate în bancomat, oferind astfel infractorilor acces la card. 

Sovu, care s-a eschivat în timpul procesului de la Curtea Blackfriars, după ce i s-a acordat cauţiunea, şi despre care se crede că se află în China sau în România, a început deja să încarce din nou amprente ale designulu său pe propriul website: cardreaderfactory.com

În prezent, website-ul este închis, din nou

Anca Fuioaga, în vârstă de 37 de ani, care lucra ca “reprezentant în Marea Britanie” pentru Sovu, a fost condamnată la 30 de luni de închisoare, după ce a fost acuzată de conspiraţie pentru fraudarea sistemului bancar din UK.

Sovu şi Fuioaga făceau parte dintr-un grup de români care proiectau skimmere în Colchester, Essex. Aceştia foloseau maşini cu telecomandă pentru a păcăli securitatea din aeroport, când transportau skimmerele. Prin plasarea lor în interiorul maşinilor, acestea păreau nişte cabluri nevinovate pentru jucării.

“A arătat o aroganţă uluitoare şi şi-a bătut joc de lege şi ordine. Operaţiunea s-a extins în întreaga lumea. În locuri precum New York şi Noua Zeelandă. Fiecare dintre dispozitivele pe care le-a folosit a fost capabil să stocheze 30.000 de detalii despre utilizatorul cardului. Ştiu că eu unul nu voi mai folosi niciodată un bancomat cu încredere”, a spus judecătorul Rajeev Shetty.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri