Jurnalul.ro Ştiri Social Detalii șocante în ancheta morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Lista pacienților decedați, găsită în casa unei doctorițe ccuzate de omor

Detalii șocante în ancheta morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Lista pacienților decedați, găsită în casa unei doctorițe ccuzate de omor

de Redacția Jurnalul    |   

Ancheta morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon dezvăluie noi detalii cutremurătoare. În locuința uneia dintre doctorițele acuzate că ar fi manipulat dozele de noradrenalină pentru a provoca moartea a 17 pacienți, anchetatorii au găsit o listă cu numele acestora, alături de un tratat despre administrarea medicamentului.

Doctorița, care este pusă sub acuzare pentru omor calificat, ar fi încercat să-și ascundă faptele. A scris cu liniuță numele pacienților decedați pe secția de Terapie Intensivă. Pe biroul său au descoperit procurorii o listă lungă cu numele pacienților decedați fix în perioada în care s-a făcut sesizarea. De asemenea, lângă listă era atașat și tratatul de administrare a noradrenalinei.

Mai mult decât atât, cea care era cunoscută în spital drept „doamna cu coasa” și-ar fi șters toate datele din telefon. În felul acesta medicul spera să scape basma curată. Doctorița este suspectată de procurori că ar fi redus în mod voit dozele de noradrenalină în cazul a 17 pacienți. Deși probele procurorilor se bazează în special pe mărturiile colegilor doctoriței, ea a negat acuzațiile.

Alături de o colegă, doctorița ar fi administrat ser fiziologic în loc de noradrenalină, accelerând moartea pacienților considerați „de lăsat” să moară. Cele două sunt acum arestate preventiv, dar au contestat decizia instanței.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri