Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Apa de slăbit. Rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic

Apa de slăbit. Rețeta fratelui Daniel de la Mănăstirea Slănic

de Redacția Jurnalul    |   

Fratele Daniel de la Mânăstirea Slănic prepară o băutură care ajută la detoxifierea organismului și are efecte uimitoare asupra sănătății.

Apa infuzată cu plante a fratelui Daniel are multe beneficii pentru organism, ajutând la detoxifierea și arderea grăsimilor. 

Rețea este simplă, însă efectul este miraculos. 

Ingrediente

2 litri apă plată
10 frunze păpădie
5 crenguțe mentă
1 măr ras
1 lingură ghimbir ras
zeama de la o lămâie
o linguriţă turmeric
2 linguriţe polen
1 linguriţă scorțișoară
4-5 linguri miere

Mod de preparare

Toate ingredientele se amestecă într-o carafă. Se pot adăuga fructe pentru mai multă savoare.

„Omul consumă foarte puține lichide și atunci o să facem un remediu, în special pentru răceli și slăbit, cu o băutură din aceste fructe și plante medicinale. Dăm ghimbirul pe răzătoare, care dă un parfum și aromă foarte plăcută. Apoi, îl punem în carafă, trebuie să mai punem lămâie, care nu trebuie să lipsească din această limonadă, avem și polen pur, scorțișoară, care ajută și ea la slăbit, și turmeric, care elimină toate toxinele. La o carafă puneți câte o lingură din fiecare ingredient. Dacă puneţi mai mult, o să iasă uşor picant", a explicat Daniel de la Mănăstirea Slănic la un post de televiziune.

Proprietățile ghimbirului

Ghimbirul este o plantă cu numeroase beneficii pentru sănătate, folosită de secole în medicina tradițională.

Conține compuși activi, precum gingerolul, care au puternice efecte antiinflamatorii și antioxidante, ajutând la reducerea inflamațiilor din corp și protejând celulele de stresul oxidativ.

Ghimbirul stimulează producția de sucuri gastrice și enzime digestive, ajutând la o digestie mai eficientă. Este utilizat pentru a ameliora greața, balonarea și alte probleme digestive.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ghimbirul poate reduce durerea și inflamația asociate cu afecțiuni precum osteoartrita și durerile musculare.

Unele studii sugerează că ghimbirul poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățirea sensibilității la insulină, fiind benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2.

Ghimbirul poate întări sistemul imunitar datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, ajutând corpul să lupte împotriva infecțiilor, potrivit spynews.ro.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri