Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproximativ 60.000 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat pentru vaccinare cu AstraZeneca

Aproximativ 60.000 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat pentru vaccinare cu AstraZeneca

Un număr de 59.522 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani au fost programate la imunizare cu vaccinul anti-COVID AstraZeneca.

„Din momentul ridicării restricţiei de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, din care 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani", informează pagina de Facebook a platformei de vaccinare anti-COVID.

Comitetul national de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat, luni, 8 martie, că s-a decis renunțarea la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Decizia vine în contextul apariției noilor date științifice, „a experienței și deciziilor” altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru prevenirea infectării cu virusului SARS-CoV-2.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin anti-COVID aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.

Subiecte în articol: AstraZeneca vaccin anti-covid
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri