Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Atenție când luați masa în oraș. Președintele InfoCons: ”Sunt lucruri la care nu ne-am gândi că ar putea exista”

Atenție când luați masa în oraș. Președintele InfoCons: ”Sunt lucruri la care nu ne-am gândi că ar putea exista”

de Redacția Jurnalul    |   

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, avertizează asupra importanței transparenței în unitățile de cazare și restaurante,  precizând că, ori de câte ori mergem într-un restaurant trebuie să verificăm dacă produsele care ne sunt servite au ingredientele și informațiile esențiale trecute în limba română. 

Acesta a îndemnat consumatorii să fie atenți la detalii și să depună plângere dacă normele nu sunt respectate.

”După ce ne cazăm într-o unitate, observăm că avem un frigider cu minibar, o cafea în cameră sau alte facilități, iar toate aceste informații trebuie să fie disponibile în limba română. Este ca și cum am merge la un supermarket, același lucru trebuie să îl regăsim și acolo”, precizează Sorin Mierlea.

”În al doilea rând, când coborâm la micul dejun, toate informațiile despre produsele agroalimentare trebuie să fie disponibile, la fel ca într-un restaurant sau într-un magazin: ingredientele, aditivii, cantitatea de sare, zahăr, informațiile nutriționale și alergenii. Dacă nu sunt, facem plângere.

De ce spun asta? Pentru că putem descoperi, de exemplu, o băutură carbogazoasă fără zahăr, dar cu multă sare, și poate nu toată lumea știe asta. Sau, trei felii de parizer ar putea conține mai mult zahăr decât o băutură carbogazoasă. Sunt lucruri la care nu ne-am gândi că ar putea exista”, a explicat președintele InfoCons, în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN

Subiecte în articol: restaurant cazare Sorin Mierlea infocons
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri