Jurnalul.ro Timp liber Casa O plantă folosită în bucătărie poate fi periculoasă pentru sănătate. La ce trebuie să fim atenți

O plantă folosită în bucătărie poate fi periculoasă pentru sănătate. La ce trebuie să fim atenți

de Redacția Jurnalul    |   

O plantă folosită adesea în prepararea mâncărurilor este benefică pentru sănătate dar prezintă și anumite riscuri.

Pătrunjelul este bogat în antioxidanți, conținând luteină, beta-caroten, flavonoide, vitaminele C, B9 și K, minerale precum fier, calciu și mangan, având și proprietăți diuretice. În combinație cu lămâia se poate prepara un suc folosit la detofixiere, scrie dcnews.ro. 

Acesta se adaugă în supe, ciorbe, sosuri, salate. Însă se cunosc mai puțin riscurile asupra sănătății. 

Astfel că pătrunjelul pe care îl găsim în natură, deși are aceeași formă și culoare cu cel cultivat, poate provoca probleme digestive grave. Totodată, florile sale galben-verzui formează semințe care nu sunt comestibile deoarece conțin apiol, care provoacă contracții musculare. 

Din pătrunjel se consumă doar frunzele și tulpina, nu și florile ori semințele. 

 

Subiecte în articol: pătrunjel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri