Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia numește un trimis special pentru combaterea antisemitismului

Australia numește un trimis special pentru combaterea antisemitismului

Pe fondul creșterii tensiunilor provocate de războiul din Gaza în rândul populației, Australia și-a desemnat un trimis special pentru combaterea antisemitismului și menținerea „coeziunii sociale”. Postul a fost încredințat de Guvern avocatei și femeii de afaceri Jillian Segal.

Premierul Anthony Albanese a explicat că Segal se va consulta cu liderii comunității și experți în discriminare, pentru a consilia Guvernul.

Măsuri similare au mai fost luate până acum de Statele Unite, Canada, Marea Britanie și Grecia.

Australia va avea în curând și un trimis special pentru combaterea islamofobiei, a anunțat premierul.

Conflictul din Orientul Mijlociu a generat în Australia proteste ale comunităților evreiești și musulmane, precum și o creștere bruscă a antisemitismului și islamofobiei.

Jill Segal a explicat că măsurile care să combată „vechea ură” împotriva evreilor nu au fost niciodată mai importante, în condițiile în care, din octombrie, de la declanșarea conflictului Israel-Hamas, incidentele antisemite au crescut cu 700%. „Australienii evrei vor să se simtă liberi să-și trăiască viața de zi cu zi și, de asemenea, vor să se simtă în siguranță să-și practice și să-și exprime religia fără teamă”, a adăugat ea.

Anunțul Guvernului a fost salutat de principalii reprezentanți ai comunității locale evreiești, dar a fost și criticat de organizații precum Consiliul Evreiesc din Australia, care este un critic al acțiunilor israele din Gaza, și de The Australian Palestine Advocacy Network - care spun că măsura ar putea adânci divizarea societății.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri