Jurnalul.ro Ştiri Externe O avalanșă a ucis 11 membri ai unui trib nomadic din nordul Pakistanului

O avalanșă a ucis 11 membri ai unui trib nomadic din nordul Pakistanului

de Redacția Jurnalul    |   

Cel puțin 11 persoane au murit după ce o avalanșă i-a lovit pe membrii unui trib nomadic în timp ce traversau o zonă muntoasă din nordul Pakistanului, a anunțat sâmbătă agenția de gestionare a dezastrelor din această țară, potrivit Reuters.

Alte 13 persoane au fost rănite în avalanșa care a lovit un grup de familii în trecătoarea Shounter Top Pass, vineri seara târziu. Trecătoarea, situată la 4.420 de metri deasupra nivelului mării, face legătura între districtul Astore din regiunea Gilgit-Baltistan și valea limitrofă Kashmir.

Trupurile victimelor au fost recuperate, a precizat agenția într-un comunicat, adăugând că răniții, inclusiv un copil, au fost transportați la un spital local, unde se spune că se află în stare critică.

Condițiile meteorologice nefavorabile au îngreunat operațiunea de salvare și au îngreunat accesul la locul îndepărtat.

În timpul verii, nomazii mută turmele de capre din câmpiile din Punjab către pășunile înalte din valea Kashmirului și apoi mai departe către Gilgit Baltistanul învecinat, prin pasul Shounter.

„Astfel de incidente sunt în creștere în Pakistan din cauza impactului schimbărilor climatice”, a declarat premierul pakistanez Shehbaz Sharif.

Pakistanul, care în ultimii ani s-a confruntat cu ploi musonice record și cu topirea ghețarilor din munții nordici, se află printre primele 10 țări expuse riscului de dezastre naturale din cauza schimbărilor climatice.

Sharif a făcut apel la comunitatea internațională să își îndeplinească responsabilitatea de a salva țările în curs de dezvoltare care se confruntă cu provocări economice de efectele negative ale schimbărilor climatice.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: avalansa pakistan
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri