Jurnalul.ro Ştiri Externe Avioane militare britanice şi suedeze, mobilizate pentru interceptarea unor aeronave ruse care se apropie de spațiul aerian NATO

Avioane militare britanice şi suedeze, mobilizate pentru interceptarea unor aeronave ruse care se apropie de spațiul aerian NATO

de Redacția Jurnalul    |   

Avioane militare britanice staţionate în Estonia şi avioane suedeze au fost trimise de două ori în ultimele 24 de ore pentru interceptarea unor aeronave ruse care se apropiau de spaţiul aerian al NATO, anunţă Guvernul britanic.

Incidentele aeriene au avut loc joi seară şi vineri dimineaţă. Marea Britanie a trimis avioane de vânătoare Typhoon de la Baza aeriană Amari din Estonia, iar Suedia a mobilizat avioane de vânătoare Gripen pentru interceptarea unor aeronave militare ruse care se apropiau de spaţiul aerian al NATO.

"Aeronavele ruse nu se conformau normelor internaţionale, refuzând să comunice cu autorităţile din zonele de zbor, dar au rămas în spaţiul aerian internaţional, iar piloţii s-au comportat profesionist", a transmis Ministerul britanic al Apărării.

"Aceste interceptări reamintesc că Forţele Aeriene Regale britanice sunt pregătite permanent să apere spaţiul nostru aerian şi pe cel al aliaţilor, iar acţiunile coordonate ale forţelor aeriene sunt o demonstraţie clară despre valoarea alianţelor noastre internaţionale", a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: avioane nato mobilizare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri