Deși niciun aliment nu protejează complet de afecțiuni precum Alzheimer, consumul acestui fruct în mod constant poate reduce unii factori de risc pentru boli ale creierului și inimii.
O dietă bogată în fructe și legume, cereale integrale și proteine slabe oferă numeroase beneficii și poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă, a diabetului și chiar a anumitor tipuri de cancer.
Avocado, beneficii pentru sănătatea creierului
Specialiștii spun că avocado este bogat în grăsimi mononesaturate și vitamina E. Cercetările sugerează că alimentele bogate în vitamina E - inclusiv avocado, care este bogat și în vitamina C - sunt asociate cu un risc mai scăzut de a dezvolta Alzheimer.
Consumul constant de avocado poate contribui la sănătatea creierului în mai multe moduri. Grăsimile sănătoase ajută la susținerea structurii celulelor creierului și promovează comunicarea eficientă între neuroni.
Aceste grăsimi ajută, de asemenea, la absorbția vitaminelor liposolubile, cum ar fi vitaminele A, D, E și K, care joacă un rol în sănătatea creierului.
Avocado conține vitamina B, care este esențială pentru funcția cognitivă. Fructul este bogat în potasiu, care ajută la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase. Fluxul sanguin adecvat către creier este esențial pentru funcția cognitivă, iar potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale, reducând riscul de accident vascular cerebral și leziuni cerebrale, potrivit spynews.ro.