Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un avocat a dat mită unui polițist ca să încadreze clienții la o faptă pedepsită mai blând

Un avocat a dat mită unui polițist ca să încadreze clienții la o faptă pedepsită mai blând

de Redacția Jurnalul    |   

Un avocat a fost prins în flagrant delict în timp ce dădea 5.000 de euro mită unui polițist ca să îi încadreze pe cei doi clienți ai săi, cetățeni moldoveni, la o faptă ce se pedepsește mai blând.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Serviciului Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de un avocat în cadrul Baroului Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de dare demită.

La începutul lunii octombrie 2024, în calitate de apărător ales a doi cetățeni moldoveni cercetați de IPJ Dolj pentru contrabandă calificată, inculpatul ar fi oferit cu titlu de mită suma de 5.000 de euro unui ofițer de poliție pentru ca acesta să schimbe încadrarea juridică a faptelor comise de clienții săi din contrabandă calificată în contrabandă simplă, faptă pedepsită mult mai blând.

„În aceste condiții, la data de 14.10.2024, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În urma audierii în calitate de suspect și inculpat, avocatul a recunoscut în totalitate comiterea faptei astfel cum a fost reținută de procurorii DNA”, transmite DNA.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: avocat mita politist
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri