Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Băutura care te ajută să ai energie pe tot parcursul zilei

Băutura care te ajută să ai energie pe tot parcursul zilei

de Redacția Jurnalul    |   

O băutură consumată dimineața te va ajuta să ai energie toată ziua. Mai mult, aceasta are multe beneficii pentru sănătate.

Un smoothie verde îți crește nivelul de energie datorită conținutului bogat în vitamine, minerale și fibre. Se prepară rapid și ajută la imunitatea organismului. 

Mod de preparare

1 mână de spanac proaspăt
1 banană
1 măr verde
1/2 castravete
1 linguriță de semințe de chia
1 linguriță de spirulină
Sucul de la o lămâie
1 pahar de apă sau lapte vegetal
Se spală bine toate ingredientele. Se taie mărul și castravetele în bucăți mici. Apoi se pun într-un blender. Se mixează până ajung la o consistență cremoasă și omogenă. Se servește imediat.

Beneficii pentru sănătate

Frunzele verzi, precum spanacul și kale, sunt bogate în fier, ceea ce ajută la oxigenarea celulelor și creșterea nivelului de energie. Banana și mărul oferă carbohidrați sănătoși, care se absorb treptat, menținând un nivel stabil de energie.

Detoxifiere: Spirulina și castravetele au proprietăți detoxifiante, ajutând la eliminarea toxinelor din organism și la susținerea funcției ficatului.

Hidratare: Castravetele și frunzele verzi sunt bogate în apă, ceea ce contribuie la menținerea unei bune hidratări, esențială pentru energie și funcționarea corespunzătoare a organismului.

Digestie: Fibrele din măr, spanac și semințele de chia ajută la digestie și la reglarea tranzitului intestinal.

Antioxidanți și sistem imunitar puternic: Sucul de lămâie și spirulina sunt pline de antioxidanți și vitamina C, care ajută la combaterea radicalilor liberi și la întărirea sistemului imunitar.

Controlul greutății: Acest smoothie este sățios și plin de fibre, ceea ce poate ajuta la reducerea poftei de mâncare și la menținerea unui aport caloric echilibrat, potrivit spynews.ro.

Subiecte în articol: bautura energie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri