Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanțul ploilor de miercuri: Zeci de localități din 12 județe au fost afectate

Bilanțul ploilor de miercuri: Zeci de localități din 12 județe au fost afectate

de Redacția Jurnalul    |   

Pompierii militari au intervenit miercuri în 23 localități din 12 județe, precum și în Capitală pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.Mai multe case au fost inundate, iar două anexe gpospodărești au fost lovite de trăsnet.

Miercuri, în intervalul orar 07.00-21.00, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase prognozate, pompierii militari au intervenit în 23 localități din 12 județe ( Argeș, Bacău, CarașSeverin, Cluj, Harghita, Hiunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Prahova, Sibiu și Vaslui), precum și în municipiul București, pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea, anunță IGSU.

Din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat în sprijinul populației pentru evacuarea apei din trei case, opt curți, un subsol (agent economic), șapte beciuri și o stradă. Totodată, din cauza vântului puternic, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a cinci imobile, pentru degajarea unui stâlp de electricitate și a 11 copaci prăbușiți.

În urma acestor evenimente, au fost avariate două autoturisme și o țeavă de gaze. De asemenea, pompierii din județele Bacău și Harghita au intervenit pentru stingerea a două incendii izbucnite la două anexe gospodărești care au fost lovite de trăsnet.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: bilant ploi pompieri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri