Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bogdan Olteanu ar putea ieşi din închisoare. Instanța dispune admiterea cererii de revizuire

Bogdan Olteanu ar putea ieşi din închisoare. Instanța dispune admiterea cererii de revizuire

Tribunalul Bucureşti a dispus vineri admiterea în principiu a cererii de revizuire formulată de Bogdan Olteanu şi a dispus suspendarea executării hotărârii de condamnare la pedeapsa de 5 ani închisoare care i-a fost aplicată în 2020 pentru acuzaţii de trafic de influenţă.

De asemenea, instanta a dispus rejudecarea dosarului penal în care a fost condamnat Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR.

Cererea de revizuire a fost întemeiată pe faptul că Bogdan Olteanu a fost autor al aceleiaşi excepţii de neconstituţionalitate precum cele care au condus la Decizia nr. 358/2022 a Curţii Constituţionale a României, referitoare la întreruperea prescripţiei răspunderii penale.

Hotărârea de rejudecare a cauzei este definitivă, astfel ca procesul lui Bogdan Olteanu se va rejudeca începând din toamna acestui an.

Excepţia de neconstituţionalitate şi cererea de revizuire au fost formulate de o echipă formată din avocaţii Radu Chiriţă şi Ştefan Alexandru din cadrul SCA Chiriţă şi asociaţii şi de avocatul Andrei Sorescu.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Bogdan Olteanu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri