Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureștenii rămân fără apă caldă. Avarii la rețeaua de termoficare

Bucureștenii rămân fără apă caldă. Avarii la rețeaua de termoficare

de Redacția Jurnalul    |   

Problemele continuă pentru bucureșteni. După ce în anumite zone din Capitală au fost sistate, săptămâni întregi, furnizarea de apă caldă și căldură în iarna trecută, avariile la rețeaua de termoficare îi privează și pe timpul verii de o viață decentă.

Astfel că peste 1.500 de imobile au rămas fără apă cală, și asta în condițiile în care temperaturile exterioare se mențin ridicate. Lucrările la rețeaua de termoficare sunt anunțate, deocamdată, de Termoenergetica pentru o săptămână.

Citiți și Temperaturi mai ridicate decât cele normale și în următoarele 4 săptămâni

În prezent sunt 8 șantiere în Capitală iar cea mai gragă situație este în Sectorul 2, unde peste 800 de blocuri au rămas fără apă caldă. 

„Vă reamintim faptul că termenele inițiale de repunere în funcțiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Pe măsură ce lucrările sunt finalizate și ruta de alimentare cu agent termic permite furnizarea agentului termic, punctele termice sunt repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, transmite Termoenergetica.

Citiți și Vremea se schimbă în București: De la caniculă, la furtuni și răcoare

De amintit este faptul că locuitorii din Sectorul 1 al Capitalei și-au petrecut iarna și primăvara trecută în frig, find privați de apă caldă și căldură câte două săptămâni în fiecare lună, în intervalul decembrie 2023 - aprilie 2024. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri