Jurnalul.ro Ştiri Vremea Bucureștiul se topește! Temperaturi de până la 39 de grade în Capitală

Bucureștiul se topește! Temperaturi de până la 39 de grade în Capitală

de Redacția Jurnalul    |   

Temperaturile vor ajunge marți la 39 de grade Celsius în Capitală, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, se arată în prognoza specială pentru București, emisă de ANM.

De marți până miercuri la ora 10.00, în București canicula se va intensifica ușor, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea. Temperatura maximă va fi de 38...39 de grade, iar cea minimă de 20...21 de grade.

De miercuri până joi la ora 9.00, canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua (viteze la rafală de până la 50 km/h). Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă de 19...20 de grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

De asemenea, până vineri la ora 9.00, vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) peste 80 de unități. Cerul va fi variabil ziua, dar va deveni mai mult senin seara și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35...37 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri