Jurnalul.ro Ştiri Politică Burduja: Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei

Burduja: Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei

de Redacția Jurnalul    |   

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă că în centrul oraşului există străzi "mizerabile" şi case "abandonate" şi că un astfel de context încurajează infracţionalitatea, inclusiv consumul de droguri.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute pe strada Nicolae Mavrogheni din centrul Capitalei - o stradă neasfaltată.

"Toţi bucureştenii trebuie să vadă această stradă - strada Mavrogheni - şi cam toate străzile din această zonă. Îi rog pe toţi bucureştenii ca înainte de 9 iunie să vină aici, într-o plimbare, la doi paşi de spitalul Colţea, la câţiva paşi de kilometrul 0, la câţiva paşi de Piaţa Universităţii. Făcând acest lucru, cu siguranţă vor alege schimbarea pe 9 iunie, pentru că ceea ce vedem în această zonă este rezultatul unei incompetenţe, unei nepăsări, nu de azi, de ieri, ci administraţie după administraţie", a susţinut Burduja.

El a oferit şi exemplul străzii Eforie, situată în proximitatea Primăriei Generale, menţionând că în zonă "e plin de maşini", străzile sunt "mizerabile" şi există clădiri "abandonate".

Sebastian Burduja a subliniat că, în cazurile în care spaţiul public este "abandonat", este încurajată infracţionalitatea, inclusiv actele de violenţă sau traficul de droguri. El a exemplificat că în ultimii zece ani, consumul de droguri s-a triplat la nivelul Capitalei, iar peste 80% din consumul de droguri din România se desfăşoară în Bucureşti.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri