Jurnalul.ro Timp liber Calendar ortodox, 29 noiembrie 2023. Sf. Mucenic Paramon. Rugăciune vindecătoare

Calendar ortodox, 29 noiembrie 2023. Sf. Mucenic Paramon. Rugăciune vindecătoare

de Redacția Jurnalul    |   

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Paramon în ziua de 29 noiembrie.

Calendar ortodox, 29 noiembrie 2023 - Sfântul Mucenic Paramon. Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești azi

Acesta este considerat unul dintre marii sfinți vindecători și izbăvitori de necazuri. El a fost un mare tămăduitor și a realizat multe minuni după ce a nu a vrut să renunțe la credința în Mântuitorul Iisus Hristos, astfel că a îndurat chinuri cumplite din partea păgânilor, potrivit crestinortodox.ro.

Sfântul Paramon a trăit în secolul al III-lea, în timpul domniei împăratului Deciu. Sute de creștini au fost uciși pentru că au refuzat să aducă jertfe zeului Poseidon,.

În vremea pătimirii acestora, a trecut pe lângă ei Sfântul Paramon, care a strigat către dregătorul împăratului:

„O, cât de mulți drepți sunt înjunghiați fără vină, de necuratul împărat, pentru că nu se închină idolilor lui celor fără de suflet și muți”. După ce a auzit aceste cuvinte, dregătorul a poruncit ca Paramon să fie ucis. Dar înainte de a fi ucis, el a fost torturat, i s-a smuls limba, apoi i s-au înfipt trestii în toate mădularele, scrie spynews.ro.

Rugăciune vindecătoare către Sfântul Paramon

"Mucenicul Tău, Doamne, Paramon, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Îmbogăţindu-te învederat de la Dumnezeu cu harul tămăduirilor şi al minunilor, Înţelepte Mucenice Paramon, vindeci pe cei ce strigă: Binecuvântat eşti în Biserica Măririi Tale, Doamne. Sfinte Mucenice Paramon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Îmbogăţindu-te învederat de la Dumnezeu cu harul tămăduirilor şi al minunilor, Înţelepte Mucenice Paramon, vindeci pe cei ce strigă: Binecuvântat eşti în Biserica Măririi Tale, Doamne. Sfinte Mucenice Paramon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Amin!".

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri