Jurnalul.ro Ştiri Social Cămăși de tortură pentru copii, în centrele de asistență Olt

Cămăși de tortură pentru copii, în centrele de asistență Olt

de Diana Scarlat    |   

Angajații Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt sunt terorizați de șefi și li se impune codul tăcerii, pentru a nu fi dați afară. Copiii din centrele de plasament sunt bătuți, legați și traumatizați, iar cei care vor să-i ajute sunt amenințați sau chiar înlăturați abuziv. Deși au așteptat să li se facă dreptate de la „centru”, controalele Corpului de Control al Ministerului Muncii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) sau răspunsurile la reclamațiile lor n-au făcut decât să le întărească neîncrederea în autorități, în timp ce neputința și dezamăgirea i-au adus la disperare.

Numărul sesizărilor pe care angajații le trimit către ministrul Muncii, către ANPDCA, Guvern și chiar Poliție este foarte mare, dar răspunsurile sunt mereu aceleași: tăcere! Miniștrii Muncii vin și pleacă, iar problemele DGASPC-ului rămân aceleași.

 

 

 

 

 

 

Angajații așteaptă răspunsul Corpului de Control și în legătură cu afacerile pe care DASPC Olt le face cu anumite firme – întotdeauna aceleași – care au contracte atribuite direct, fără licitație, de la distribuție de alimente, până la piese auto, spălătorie auto, construcții civile și service pentru lifturi – chiar dacă Directia nu are decât un singur lift, nefuncțional, la Corabia. Mașinile DGASPC Olt sunt spălate toate, printr-un contract, la o spălătorie din Slatina – unde n-ar ajunge, de fapt decât cele personale ale șefilor.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri