Jurnalul.ro Ştiri Vremea Bucureștenii nu scapă de caniculă: Valul de căldură se intensifică în Capitală

Bucureștenii nu scapă de caniculă: Valul de căldură se intensifică în Capitală

de Redacția Jurnalul    |   

Valul de căldură se intensifică în Capitală. Meteorologii anunță temperaturi de până la 40 de grade Celsius și disconfort termic accentuat în următoarele zile.

Vineri, valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 19...22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat (viteze la rafală de până la 30...35 km/h).

De sâmbătă, valul de căldură va fi intens și disconfortul termic deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 39...40 de grade, iar cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 21...23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, până luni la ora 9.00, valul de căldură intens și disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 22...23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: canicula disconfort termic bucuresti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri