Guma de mestecat este la îndemâna oricui vrea să aibă o respirație proaspătă sau să își curețe dantura, după masă, atunci când nu are acces la periuța de dinți. Însă cât este de sănătoasă guma de mestecat? Dincolo de avertismentele medicilor despre faptul că mestacatul îndelung poate activa sucurile gastrice, provocând aciditate în stomac, în multe dintre gumele de mestecat de pe piață se găsesc aditivi și substanțe cu potențial dăunător pentru organism. Specialiștii de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor au făcut luna aceasta un studiu comparativ, citind etichetele a peste 34 de tipuri de gumă de mestecat de pe piață, provenind de la trei mari producători.
Rezultatul: Numărul de E-uri (aditivi alimentari) conținute de produsele ce au făcut obiectul studiului variază între 1 și 11. O treime dintre gumele analizate au 10 E-uri în componență, în timp ce 20 % dintre acestea au chiar 11 E-uri. Mai puțin de o zecime au un singur E în componență.