Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 30.000 de caziere judiciare online au fost eliberate în trei săptămâni

Peste 30.000 de caziere judiciare online au fost eliberate în trei săptămâni

de Redacția Jurnalul    |   

Peste 30.000 de caziere judiciare au fost eliberate gratuit online în primele trei săptămâni de la integrarea serviciului în platforma Ghișeul.ro, a anunțat marți Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

Potrivit unui comunicat al ADR, peste 30.000 de caziere judiciare au fost eliberate gratuit, online, ca urmare a interconectării platformei Ghișeul.ro cu hub-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne, interconectare finalizată în urmă cu trei săptămâni.

În aceeași perioadă, peste 40.000 de conturi au fost create în hub-ul MAI, majoritatea covârșitoare fiind realizate pe baza credențialelor de utilizator în platforma Ghișeul.ro.

„Prin Ghișeul.ro, cazierul judiciar este eliberat online, gratuit, oricând și de oriunde. Procedura de eliberare online a cazierului este simplă, rapidă și sigură, cetățenii având nevoie doar de un cont în platforma Ghișeul.ro și de un card bancar”, a declarat Dragoș Vlad, președintele ADR.

De la începutul anului 2023, peste 150.000 de români și-au făcut cont Ghișeul.ro. De asemenea, în același interval, platforma a procesat peste 990.000 de tranzacții online, fiecare dintre ele cu zero comision, suma colectată ridicându-se la peste 330 de milioane de lei.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: caziere judiciare online
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri