Jurnalul.ro Ştiri Locale Deraierea unui vagon de marfă a blocat circulația feroviară între Giurgiu și Videle

Deraierea unui vagon de marfă a blocat circulația feroviară între Giurgiu și Videle

de Redacția Jurnalul    |   

Un incident feroviar a perturbat circulația trenurilor duminică, pe ruta Giurgiu - Videle. Un vagon din compunerea unui tren de marfă a deraiat în stația Rădulești, provocând întreruperea traficului pentru aproximativ două ore.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația feroviară a fost temporar oprită între orele 15.30 – 17.20, pe linia Giurgiu – Videle (simplă, neelectrificată) de pe raza SRCF București, din cauza deraierii peste macaze, la ieșire din stația Rădulești, a unui vagon din compunerea unui tren de marfă (al șaptelea de la locomotivă).

Trenul care avea în compunere 18 vagoane transcontainer circula pe distanța Giurgiu Nord – Curtici și aparține operatorului de transport feroviar privat Rail Cargo România.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții AGIFER, care vor ancheta cauzele producerii acestui accident, precum și echipele de specialiști ale SRCF București, care vor interveni pentru ridicarea și repunerea pe linie a vagonului deraiat.

Locomotiva și primele 6 vagoane din compunerea trenului de marfă au fost retrase, pentru a permite circulația trenurilor pe linia 1 și 2 din stația Rădulești, spre stația Videle.

Trenul IRN 460, care urma să tranziteze zona, a staționat în stația Giurgiu Nord, iar cei aproximativ 60 de călători au fost preluați de trenul R 9710, care circulă pe relația București Progresu – București Nord.

Trenul R 9346 a staționat de la ora 16.20 în stația Târnavele, urmând să fie reînscris în circulație.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: cfr sa vagon deraiere
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri