Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, pe Valea Oltului: Cele mai grele lucrări de după Revoluție. Traficul se reia în 9 august

Ciolacu, pe Valea Oltului: Cele mai grele lucrări de după Revoluție. Traficul se reia în 9 august

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Marcel Ciolacu este, miercuri, pe Valea Oltului, unde monitorizează lucrările alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Ciolacu a spus că sunt cele mai grele lucrări de după Revoluție, iar Grindeanu apreciază că acestea se vor finaliza până în 9 august.

„Consider că a fost decizia corectă (de a închide Valea Oltului - n.r.), având și un partener corect în constructori, care și-au asumat un timp foarte scurt și pe care îl vor respecta, sperăm să ne ajute și vremea. Este una dintre cele mai mari reallizări. Plus că lucrările grele de fapt acum vor intra în lucru, având front de lucru prin aceste defrișări prin aceste drumuri de acces. Sunt, cred, cele mai grele lucrări pe care le avem după Revoluție, dar trebuie să ne obișnuim cu ele, pentru că trebuie să ne pregătim de Comarnic – Brașov”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, apreciază că lucrările de pe Valea Oltului sunt realizate în aproape de 75%, practic constructorul fiind în grafic.

„Săptămâna viitoare avem termenul maxim de 9 august când se va redeschide circulația. Nu am niciun fel de motive în acest moment (...) să nu credem că se va respecta acest termen. Au lucrat foarte bine, s-a lucrat în această perioadă consistent, dovadă că s-a ajuns în aceste 3 săptămâni la 75%. (...) Amânarea ar fi însemnat o întârziere de un an și penalizare de 80 de milioane de lei”, spune Grindeanu.

Acesta a adăugat că închiderea traficului pe Valea Oltului a fost o chestiune asumată, după ce a discutat cu CNAIR, dar și cu alte companii private, deoarece nimeni nu și-ar fi asumat să lucreze sub trafic în această perioadă. Potrivit ministrului Grindeanu, lucrarea pe timp de noapte ar fi pus în pericol ciruclația participanților la trafic, dar și pe a lucrătorilor, care ar fi trebuit să defrișeze sau să urce cu excavatoarele noaptea în pădure.

 

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: ciolacu valea oltului
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri