Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, susține referendumul inițiat de Nicușor Dan

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, susține referendumul inițiat de Nicușor Dan

de Redacția Jurnalul    |   

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat vineri că susține referendumul inițiat de primarul general Nicușor Dan. „Va urma o analiză foarte clară la nivel de competențe pe care le are Primăria Generală și competențe pe care le au sectoarele” a explicat Ciucu, referindu-se la taxe și impozite.

„În ceea ce privește partea de urbanism, eu nu am nicio fel de problemă.”, a spus Ciucu, afirmând că este că este singurul primar din București care i-a urmat lui Nicușor Dan politica în urbanism.

„Sunt singurul care nu a prelungit certificate de urbanism date pe PUZ-uri anulate și am 50-60 de procese în instanță pe acest fapt.”, a completat primarul de sector.

„În ceea ce privește partea de buget, ... lumea are impresia că s-a decis ca sectorul să ia mai puțin bani. Nu despre asta este vorba. Ceea ce am vorbit și ceea ce va fi în spatele acestei întrebări, este de fapt că va urma o analiză foarte clară la nivel de competențe pe care le are Primăria Generală și competențe pe care le au sectoarele.”, a detaliat Ciprian Ciucu.

Acesta a dat și câteva exemple în acest sens: „Sectorul 6 are parcurile în administrare. Sectorul 2 nu le are. Sectorul 4 are bulevarde în administrare. Sectorul 6 nu le are. Deci este o harababura administrativă și atunci ceea ce am agreat în principiu este ca banii să urmeze competențele legale.”

„Luăm o matrice și vedem exact ce competențe are Primăria Generală, ce competențe au sectoarele, iar banii să urmeze necesarul de operare a acelor servicii și de investiții în acele servicii. Dacă vom pune numai din pix, se va ajunge la o babilonie în Consiliul General.”, a concis Ciucu.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: ciprian ciucu primarie referendum
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri