Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană a aprobat reintroducerea schemei creditelor la export. Valoare se ridică la 7,2 milioane de euro.

Comisia Europeană a aprobat reintroducerea schemei creditelor la export. Valoare se ridică la 7,2 milioane de euro.

Comisia Europeană a aprobat reintroducerea schemei creditelor la export în valoare de circa 7,2 milioane de euro.

Schema a fost aprobată în august 2014 și prelungită în februarie 2017, cu dată de expirare decembrie 2021, așa că autoritățile române au notificat Comisia pentru a o reintroduce. Termenul este 31 decembrie 2026.

Statul român va putea ajuta astfel IMM-urile cu activitate de export care au o cifră de afaceri sub 2,5 milioane de euro.

CE a apreciat că măsura este necesară, deoarece lipsesc produsele de asigurare care să acopere riscul de neplată de către cumpărătorii străini pentru IMM-urile cu o cifra de afaceri mică la export şi asiguratorii privaţi care să acopere tranzacţiile unice de export.
Schema este considerată proporţională, deoarece România va acoperi doar tranzacţiile pentru care acoperirea privată nu este disponibilă pe piaţă şi se asigură că asigurătorii privaţi nu sunt excluşi.

Creditele la export le permit cumpărătorilor externi de bunuri şi servicii să amâne plata, ceea ce înseamnă un risc de credit pentru vânzători, care se asigură faţă de acest risc. 

Subiecte în articol: credite la export Comisia Europeana
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri