Jurnalul.ro Ştiri Politică Copiii, bătaia de joc a politicienilor. Alocațiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației

Copiii, bătaia de joc a politicienilor. Alocațiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a hotărât ca alocaţiile pentru copii să fie majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei. Aceasta a emis un raport de adoptare în forma stabilită de Senat a OUG 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii.

"Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022", a spus Oana Ţoiu, președintele Comisiei de muncă.

Majorarea cu rata inflației ar presupune un surplus de circa 10 lei.

Proiectul va fi votat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri