Jurnalul.ro Ştiri Locale Cultură de canabis de 1000 de metri pătrați, descoperită în Timiș

Cultură de canabis de 1000 de metri pătrați, descoperită în Timiș

de Redacția Jurnalul    |   

Un tânăr de 29 de ani a fost arestat preventiv. El a înființat o cultură de canabis outdoor, pe o suprafaţă de teren agricol de circa 100 metri pătrați, înconjurată de vegetaţie deasă, situată în apropierea oraşului Deta, județul Timiş.

„La data de 09.10.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea unui inculpat în vârstă de 29 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Din probele administrate în cauză a rezultat că, în perioada iulie-octombrie 2024, inculpatul a inițiat și dezvoltat, în scopul comercializării, o cultură de canabis outdoor, pe o suprafaţă de teren agricol de circa 100 metri pătrați, înconjurată de vegetaţie deasă, situată în apropierea oraşului Deta, județul Timiş”, potrivit DIICOT.

În urma perchezițiilor efectuate a fost identificată și ridicată cultura de canabis, formată din plante aflate în diverse stadii de dezvoltare, însumând aproximativ 15 kilograme, circa 200 grame muguri de canabis, mai multe plicuri conţinând semințe de canabis, un grinder, un cântar electronic, aproximativ 800 pliculeţe zipp-lock goale destinate ambalării drogurilor, peste 94.000 lei și 4.200 euro, bani obţinuți din comercializarea drogurilor, precum și alte mijloace de probă.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara .

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: cultura canabis timiş politia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri