Jurnalul.ro Timp liber Cum să fii „eco” chiar și de Crăciun?

Cum să fii „eco” chiar și de Crăciun?

Da, Crăciunul poate fi ecologic și nu trebuie să fie foarte greu să obțineți acest lucru. Acest anotimp ne oferă spațiul necesar pentru a reflecta și a regândi întrebările și comportamentul nostru față de mediu. Probabil că este de la sine înțeles că impactul omului asupra mediului devine din ce în ce mai pronunțat în fiecare an.

Acțiunile și consecințele  noastre sunt legate nu numai de poluarea aerului, ci și de consecințele schimbărilor climatice. Iar acest lucru ne afectează pe toți, fără excepție. Și ce legătură are Crăciunul cu acest lucru?

Ecologia și Crăciunul

Doar ce ne gândim la Crăciun, ne revin în minte o mulțime de pregătiri, mâncare gustoasă și o multe cadouri. Dar de îndată ce momentul mult așteptat sosește și sezonul festiv ajunge la apogeu, casele noastre sunt inundate de o mulțime de deșeuri inutile, pe lângă atmosfera festivă. V-ați gândit vreodată cât de multe din aceste deșeuri sunt din plastic și unde ajung ele de fapt? Dacă doriți să răspândiți conștientizarea cu privire la ecologie, durabilitate și reciclare chiar și în timpul sărbătorilor de Crăciun, citiți mai departe.

Sustenabilitatea nu ar trebui să fie uitată nici măcar în timpul sărbătorilor de Crăciun. Aceasta se află unde altundeva decât în primul pas  și în alegerea unui brad de Crăciun potrivit. Și dumneavoastră vă confruntați în fiecare an cu dilema dacă să alegeți un brad de Crăciun natural sau un brad artificial?

Bradul de Crăciun artificial - o alternativă ecologică

Poate că nici nu v-ați putut imagina Crăciunul fără un brad tradițional natural, dar vă pare rău că acesta vă servește doar o singură dată și vă bucurați de el pentru un timp foarte scurt? În plus, nu știți cum să scăpați de el după Crăciun? Dacă sunteți în căutarea unei alternative potrivite și designul modern este important pentru dvs., avem o soluție ideală. Ce-ar fi să aruncați o privire peste brazii artificiali?

Un brad de Crăciun artificial este o soluție ecologică care salvează nu numai natura,  timpul  dar și banii dvs. Dovadă în acest sens este faptul că brazii artificiali de Crăciun sunt deja foarte răspândiți în case și au devenit chiar o tendință la modă.

Pe lângă ecologie, cumpărarea unui brad artificial este și o investiție foarte profitabilă deoarece, spre deosebire de un brad natural pe care îl aruncați după terminarea Crăciunului, pe cel artificial îl folosiți ani de zile. Așadar, dacă investiția inițială pare mai mare, fiți siguri că aceasta vă va fi amortizată în timp.

Cum să scăpați un brad de Crăciun artificial?

Este posibil să aveți și o întrebare legată de aruncarea unui brad artificial. Ce se întâmplă dacă vine momentul în care, după atâția ani, decidem să înlocuim bradul vechi cu un model mai nou, mai modern? Există mai multe posibilități.

Nu vă condamnăm dacă prima opțiune la care vă gândiți este să aruncați bradul ca pe un deșeu normal. Cu toate acestea, această modalitate, chiar dacă a fost folosită timp de mulți ani, cu siguranță nu va ajuta mediul. Și apoi, chiar vreți ca bradul dvs. să ajungă undeva într-un depozit de deșeuri? În plus, materialele plastice obișnuite nu se descompun pur și simplu într-un depozit de deșeuri și poate dura secole pentru a se descompune.

V-ați gândit vreodată că un brad de care nu mai aveți nevoie ar putea face pe altcineva fericit? Aruncați o privire prin cartier și s-ar putea să întâlniți pe cineva care nu-și poate permite un brad, iar dumneavoastră îi puteți aduce un zâmbet pe față oferindu-i unul.

Dacă vă gândiți la o opțiune diferită și ecologică, poate vă interesează să știți că brazii artificiali sunt fabricați din plastic și metal, deci pot fi reciclați. Luați în considerare această opțiune? Asigurați-vă că dezasamblați bradul și separați părțile metalice de cele din plastic.

O altă soluție ecologică este să folosiți părțile bradului de Crăciun artificial pentru a vă crea următoarea decorațiune. Ramurile pot fi folosite pentru a crea o piesă nouă și unică.

Un brad artificial ecologic este la modă

Nu știți cum să o faceți? Alternativele potrivite sunt ornamentele naturale și din hârtie sau ornamentele făcute de dvs, cum ar fi căsuțele din turtă dulce. De asemenea, puteți încerca să vă decorați bradul de Crăciun cu conuri de brad, măceșe sau ornamente din lemn. Fructele uscate și scorțișoara sunt, de asemenea, excelente. Astfel de decorațiuni vor fi cu siguranță unice, cu o notă de natură și vă vor înveseli și casa.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri